Les Rencontres d’Arles 2023

Les Rencontres d’Arles 2023

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στις φωτογραφικές συναντήσεις της Arles / Les Rencontres de la photographied’Arles

Ήταν το 1994 όταν ο Δάσκαλος Γιάννης Γιαννακόπουλος βρέθηκε για πρώτη φορά στις φωτογραφικές συναντήσεις της Arles / Les Rencontres de la photographie d’Arles μαζί με τον δικό του δάσκαλο φωτογραφίας Αλκη Ξ. Ξανθάκη, τα χρόνια πέρασαν, βρέθηκε αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, αυτές τις εμπειρίες τις μετέφερε στην φωτογραφική ομάδα του METApolis και έτσι ξεκίνησε το πρώτο ταξίδι πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, από τότε η ομάδα έχει ραντεβού σχεδόν κάθε χρόνο με το μεγαλύτερο φεστιβάλ φωτογραφίας.

2023 Το Ταξίδι

Η Φωτογραφική ομάδα METApolis και ο δάσκαλος Γιάννης Γιαννακόπουλος ταξιδεύει σ ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, στο διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ της Arles / Les Rencontres de la photographie d’Arles στην νότια Γαλλία, 3 Ιουλίου 2023 έως 8 Ιουλίου 2023. Η φωτογραφική ομάδα του Metapolis επισκέπτεται σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, κάθε χρόνο την πόλη της Γαλλίας που διοργανώνει εδώ και 53 χρόνια το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Les Rencontres de la photographied’Arles, το οποίο προσελκύει φωτογράφους αλλά και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε τις σκέψεις του μέλους μας από το ταξίδι μας το 2018

Ο Αντώνης Κασιμιώτης ταξιδεύει με την φωτογραφική ομάδα του Metapolis στις φωτογραφικές συναντήσεις της Arles! Les Rencontres de la photographie d’Arles 2018. Πας Γαλλία;;; Πάω Γαλλία!!! Πάω Arles

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ARLES…

Το φεστιβάλ, γνωστό με την ονομασία «Les Rencontres de la photographie d’Arles» («Οι συναντήσεις της Άρλ»), ιδρύθηκε το 1969 από το Γάλλο φωτογράφο Lucien Clergue, το συγγραφέα Michel Tournierκαι τον ιστορικό Jean-Maurice Rouquette (ο Clergue και ο Rouquette γεννημένοι στην Αρλ), είναι μια πραγματική γιορτή της φωτογραφίας με εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλης της Άρλ. Για τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.rencontres-arles.com/en

Η ομορφιά των φωτογραφικών εκθέσεων στην Αρλ είναι κάτι μοναδικό γεμίζεις μπαταρίες. Μια μικρή πόλη της Γαλλίας που σε ταξιδεύει για μια εβδομάδα στο κόσμο της φωτογραφίας!!

Το φεστιβάλ (Les Rencontres de la photographie d’Arles) περιλαμβάνει  εκθέσεις, εργαστήρια, portfolioreviews αλλά και σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις. Το φεστιβάλ προώθησε τη φωτογραφία στη Γαλλία με πολλούς τρόπους και έτσι τη δεκαετία του ’80 δημιουργήθηκε στην Arles η L’Ecole Nationale Supérieure de la Photographie – ENSP, η κρατική σχολή φωτογραφίας της Γαλλίας.Το φεστιβάλ Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη νέων φωτογράφων, ενώ πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι έκαναν εκεί τα πρώτα τους βήματα. Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο επιμελητές και συλλέκτες συρρέουν κάθε χρόνο στην Arles, για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τις πολυάριθμες εκδηλώσεις.

ΙNFO: RENCONTRES INTERNATIONALES DE LA PHOTOGRAPHIE D’ARLES | 3 Ιουλίου – 24 Σεπτεμβρίου 2023

https://www.rencontres-arles.com/en

#metapolis #metapolis_photography #metapolis_arles