METApolis | Περίπτερο Dk2

METApolis | Περίπτερο Dk2

Η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, η πόλη μου…» συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “Η Πόλη μου”
Περίπτερο Dk2
Photovision & Ιmage+Tech 2019

To METApolis και η Κάριτας Ελλάς

To METApolis και η Κάριτας Ελλάς, σας προσκαλούμε στην Ιmage+Tech & Photovision 2019 (Περίπτερο D-κ2 | METAPOLIS) από την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO|ΜΑROUSSI που συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Be-Best & το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ

Το METApolis συμμετέχει

Το METApolis συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “HΠόλη μου” και παρουσιάζειτα φωτογραφικά έργα 28 προσφύγων και αιτούντων άσυλο με γενικό τίτλο “Αθήνα, η πόλη μου…”,που πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τέχνη της Φωτογραφίας που πραγματοποίησε η Κάριτας Ελλάς.

Οι συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ 16 και 41 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα, μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους σκέψεις, εικόνες, στιγμές, τα φωτογραφικά κλικ, μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή ενός Ανθρώπου που ταξίδευσε από μακριά και είναι μαζί μας.

Η Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας Ελλάς υλοποίησε το 2017-2018 ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό  σεμινάριο φωτογραφίας στο Κοινωνικό Κέντρο της, στο Νέο Κόσμο, με εισηγητή τον δάσκαλο φωτογραφίας – φωτοειδησεογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Η Κάριτας Ελλάς το 2019 συνεχίζει την προσέγγιση στην ψηφιακή φωτογραφία με μια νέα ομάδα, με Θέμα το Ταξίδι… όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Κατά την διάρκεια της παρακολούθησης θα εξασκηθούν σε συναντήσεις εντός & εκτός της τάξης για να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό, αλλά και την φωτογραφική σύνθεση.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αφορά σε μια προσέγγιση για την Τεχνική της Φωτογραφίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Πρόσφυγες και Αιτούντες Άσυλο). Η φιλοσοφία του προγράμματος περιλάμβανε την τεχνική γνώση της φωτογραφίας σε συνδυασμό με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών.

Ο απώτερος σκοπός της μάθησης ήταν η συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτυχθήκαν, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής προσπάθειας και ένταξης με μέσο την διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Το θέμα που τέθηκε για φωτογράφιση στην ομάδα, είναι η ίδια η πόλη που ζουν και βιώνουν μια νέα πραγματικότητα και το πώς βλέπουν την αρχιτεκτονική αυτής της πόλης.

Συμμετέχουν

Συμμετέχουν οι: AhmadJawadHashimi, RashNuertey, AsadUllah, KaciZamoum, AliOmidSofizada, FatemehRezaie, AlaaYakub, GhorbanPirmohammadi,MohammadMohebi,AhmedAlMajaida, SalmanAlizadeh,BaharehHosseini, RashidAlizadeh, ElyasSharifi, UsmanMajid, KazemAhmadi, KaterinaLobko, PrawanaNabizada, SayedRohullah, LeilaMohammadi,SaraHosseini, MustaphaKhalfoun, YasserSharba, KhaterehAhmadi, AlatrashTalalMohammad, ChalilAlizada, ShallyElsherif, AmmarAlkhaffaf.

Δάσκαλος Φωτογραφίας/METApolis | Γιάννης Γιαννακόπουλος

Σας περιμένουμε!

Φωτογραφικό Υλικό με τα έργα τις έκθεσης και υλικό από τις δραστηριότητες της ομάδας θα βρείτε στο Link:
 https://drive.google.com/drive/folders/1O52aD-YLgUGb0-A7lg7WzGvEanlC2ViC?usp=sharing

Πληροφορίες:

Photovision& ΙmageTech2019 – Περίπτερο D-κ2 | METAPOLIS
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: “Η Πόλη μου…”
Διάρκεια έκθεσης: 5,6 & 7 Απριλίου 2019
Ωράριο: 11.00 – 21.00
Τόπος: HELEXPO|ΜΑROUSSI

Δείτε συγκοινωνίες: https://photovision.gr/photovision-2019/map/

Τιμή Εισιτηρίου: 3 €

https://photovision.gr/
https://www.imageandtech.gr/index.php/el/

Λίγα λόγια για το METApolis

____10 ΧρόνιαMETApolis ____ 2009 | 2019 – Φωτογραφική Ομάδα METApolis

H αγάπη για την φωτογραφία, ένα ταξίδι, τρεις φίλοι, κοινές αξίες για τη ζωή, 21 πρώτοι συνταξιδιώτες στον δρόμο της γνώσης στην εικόνα και στις αξίες της.

To Ταξίδι | Αίγυπτος/2004

Οι Δάσκαλοι

Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κωσταντίνος Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

Η πρώτη συνάντηση

Οκτώβριος 2009

Οι πρώτοι Συνταξιδιώτες

Απόστολος Μανωλίτζας, Αγγελική Βαλτάρα, Αντώνης Καναρέλλης, Γιούλη Γεωργαντίδου, Γιώργος Κωτσορίδης, Γιωτίνα Μπασαλέκου, Δήμητρα Γαλαίου, Ηλίας Ντίνος, Ιάκωβος Σπέτσιος, Κατερίνα Βαλτάρα, Κατερίνα Περράκη, Κώστας Μπλίακας, Κώστας Τακορίδης, Λίλιαν Γλαρού, Μαρία Κελέρη, Μάριος Σουγλίδης, Μιχάλης Τζιουβίλας, Νατάσα Γεράρδου, Παναγιώτα Φωτοπούλου, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Σοφία Τριποσιανάκη, Στέλιος Λυγνός, Σωτήρης Καινούργιος…

 Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, η φωτογραφική μας ομάδα άνθισε, μεγάλωσε, φωτογράφισε, ταξίδευσε αλλά δεν ξέχασε το πάθος της για την φωτογραφία και τον πειραματισμό, καθώς για εμάς

«Κάθε κομμάτι που συνθέτει την πόλη, καθένας από εμάς που την κουβαλάμε μέσα μας, κάθε διαδρομή της που δημιουργούμε με τα βήματά μας, κάθε τι που ζούμε, που αγαπάμε, που μισούμε, που ονειρευόμαστε, κάθε δρόμος που χάνουμε και κάθε μονοπάτι που βρίσκουμε…

εικόνες από την Μετάπολις και σκέψεις είναι εδώ…
η Μετάπολις είμαστε εμείς…»
Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα 105 51, Σταθμός Μοναστηράκι

Tel: 210.32.53.550, 6986239718,  info@metapolis.gr, www.metapolis.gr

Λίγα λόγια για την Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας (Αγάπη) υλοποιεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας με οργάνωση, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.

Η Κάριτας είναι διεθνής οργάνωση με πάνω από 160 ανεξάρτητα μέλη. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση μετά τον ΟΗΕ και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών και κοινωνικών κρίσεων, πολέμου και φυσικών καταστροφών.

Επίκεντρο για την Κάριτας είναι πάντα ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και κουλτούρας.

Στην Ελλάδα, η Κάριτας Ελλάς λειτουργεί από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 και το 1994 έλαβε νομική υπόσταση ως αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Εδρεύει στην Αθήνα και μέλη της είναι 11 Επαρχιακές Κάριτας από όλη την Ελλάδα.

Τελεί υπό την αιγίδα της Ιερής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος για τη Φιλανθρωπία, την Αγαθοεργία και την Κοινωνική Συμπαράσταση με έμφαση στους φτωχούς, τους ευάλωτους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους μας.

Η Κάριτας Ελλάς συντονίζει την επιχειρησιακή δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, υλοποιεί κοινωνικό έργο και συνηγορεί για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, για όλους τους ανθρώπους

Κάριτας Ελλάς :

Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
www.caritas.gr, caritashellas@caritas.gr,
Τηλ:210-5247879, Φαξ: 210-5247990