Κωνσταντίνος Κουρτίδης

Δάσκαλος φωτογραφίας

Κουρτίδης Κωνσταντίνος

Ο Κώστας Κουρτίδης γεννήθηκε στη Αθήνα το 1974. Σπούδασε φωτογραφία στο College of the Canyons, στο Los Angeles της Καλιφόρνια και ολοκλήρωσε της σπουδές του στο Middlesex university of London. Το 1997 και το 1998 τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις από την Journalism Association of Community Colleges in California.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και το 2002 στα πλαίσια των Ποσειδωνίων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποίησε ατομική έκθεση με θέμα τα προσαραγμένα καράβια στην Ελλάδα («Ταξίδια της Σιωπής») στo Vernicos Art Center στην Καστέλλα.

Το 2009 συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση Open Doors που επιμελείται η Μαρία Πασχαλίδου και η Κατερίνα Αποστολίδου. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά και φωτογράφησε τα μνημεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο «Πολιτιστική Φωτογραμμετρία» του Ι. Βαρβιτσιώτη το 2005. Το 2012 συμμετείχε στην εικαστική έκθεση VLΛVES, που έγινε στην Αθήνα.

Το 2002 ξεκινάει ένα ταξίδι στην Τουρκία το οποίο θα διαρκέσει δύο μήνες, όπου καταγράφει την ζωή μέσα από το κοινωνικό ρεπορτάζ. Αντίστοιχα ταξίδια γίνονται επίσης στην Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Το 2003 ξεκινάει το δικό του επαγγελματικό φωτογραφικό εργαστήριο, το οποίο κάνει εμφανίσεις, εκτυπώσεις για επαγγελματίες. Το εργαστήριο συνεργάζεται με της εκδόσεις Λυμπέρης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και με άλλους οργανισμούς και φωτογραφικά στούντιο.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα διδάσκει φωτογραφία σε σεμινάρια και workshops, και συνεχίζει να φωτογραφίζει επαγγελματικά καθώς και να προετοιμάζει καινούργια δουλεία για εικαστικές εκθέσεις.

Socials