Για να ξεκινήσει κάποιος στα σεμινάρια, δεν χρειάζεται να έχει φωτογραφική μηχανή. Η ενασχόληση όμως με τη φωτογραφία, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην απόκτηση μίας. Έχοντας φυσικά κατά νου, ότι η φωτογραφική μηχανή είναι ένα εργαλείο και τίποτα άλλο, η μελλοντική αγορά θα είναι σωστά προσαρμοσμένη στα μέτρα μας, χωρίς να ξοδεύουμε περιττά χρήματα σε εξοπλισμό που δεν μας είναι απαραίτητος.

Σε κάθε έναν αρέσει κάτι διαφορετικό. Δεν προσπαθούμε ποτέ να επιβάλλουμε την αισθητική προσέγγιση στο φωτογραφικό θέμα. Με συζητήσεις πάνω στην αισθητική της τέχνης της φωτογραφίας μπορεί κανείς να εξελίξει τη δική του και να ανακαλύψει νέα πράγματα.

Η εφαρμοσμένη φωτογραφία, είτε πρόκειται για γάμους και βαπτίσεις, είτε για διαφήμιση και περιοδικά, έχει τους δικούς της κανόνες. Στα σεμινάρια δίνουμε το έναυσμα για την ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία, έτσι ώστε ο καθένας να ενώσει τα ενδιαφέροντά του με εικόνες.

Τα φωτογραφικά οδοιπορικά είναι μια βιωματική εμπειρία που μαζί με άλλα συνδυάζει την κοινή μας αγάπη για τη φωτογραφία. Οι συμμετέχοντες σε αυτά, έχουν περάσει αρκετό χρόνο μαζί, με αφορμή τη φωτογραφία, ώστε να μπορούν να συμβιώσουν τις ημέρες του ταξιδιού. Για αυτό το λόγο, στα ταξίδια συνήθως συμμετέχουν άτομα παρακολουθούν τα σεμινάρια.

Κατανοώντας το κλίμα της εποχής που ζούμε, προσπαθούμε να έχουμε το κόστος συμμετοχής όσο πιο χαμηλά γίνεται. Παράλληλα διοργανώνουμε διάφορους διαγωνισμούς, δίνοντας σημαντικές εκπτώσεις και υποτροφίες. Επιπλέον σε φοιτητές και άνεργους παρέχουμε και κάποια έκπτωση.

Τα τμήματα των αρχαρίων κάθε χρόνο είναι τουλάχιστον 2. Αν κάποιος ξέρει ότι μια συγκεκριμένη μέρα θα απουσιάζει, μπορεί να έρθει στο δεύτερο αντίστοιχο τμήμα άλλης μέρας.

Το να γνωρίζει κανείς βασικά πράγματα για τη φωτογραφία δε σημαίνει απαραίτητη βιασύνη να ενταχθεί σε κάποιο Advanced τμήμα. Η ένταξη σε κάποιο από τα τμήματα συνεισφέρει στην ιδέα της ομαδικότητας και στη συνέχεια, όταν όλη η ομάδα περάσει σε Advanced επίπεδο, δημιουργούνται ιδανικότερες συνθήκες για να ασχοληθεί κανείς με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Αν βέβαια κάποιος επιμένει να ενταχθεί σε κάποιο Advanced τμήμα, υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν παρουσίασης portfolio.

Κάθε χρόνο, στο τέλος της ετήσιας έκθεσής μας, δίνουμε Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους ολοκλήρωσαν το Σεμινάριο.