Advanced Οκτώβριος | 2019

Advanced Οκτώβριος | 2019

Το 1826 ο Nicephore Niepce τράβηξε την πρώτη φωτογραφία, από τη σοφίτα του σπιτιού του στο Chalon- sur- Saone, στη Γαλλία. Σταδιακά, αλλά με επιταχυνόμενο ρυθμό το μαγικό αυτό μέσο καταγραφής της “στιγμής” και του περιβάλλοντος, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και επηρέασε τη ζωή των ανθρώπων, την τέχνη και την επιστήμη. Σήμερα η φωτογραφία είναι οικεία. Θέλεις να γνωρίσεις τα πάντα γι’ αυτήν! Την ιστορία της, την τεχνική της, την αισθητική της διάσταση.

Είναι φυσικό να ξεκινάς με την τεχνική. Την κάθε είδους φωτογραφική τεχνική. Όταν αγαπάς κάτι δεν διαλέγεις το είδος του! Όλα έχουν τη δική τους γοητεία. Όλα έχουν κάτι να σου προσφέρουν.

Τι σημαίνει Φωτογραφία… μήπως το να ψάχνω, να πειραματίζομαι συνέχεια, το να ερευνώ. Ανεξάντλητη η φωτογραφία. Σαν τέχνη και τεχνική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σ αυτούς που αγαπούν, ερωτοτροπούν με την εικόνα, που λένε, στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου εκεί βρίσκω καταφύγιο, εκεί «ξεδίνω», εκεί δημιουργώ. Στις ευχάριστες στιγμές της ζωής μου, εκεί και πάλι βρίσκω πεδίο για να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου, την αγαλλίαση, την αγάπη και τη χαρά που νοιώθω.

Φωτογραφία δεν είναι μόνο τεχνική. Είναι και θεωρία, και αισθητική της και ιστορία. Τα κοινωνικά, πολιτικά, και τεχνολογικά γεγονότα αφήνουν τα ίχνη της στην εικόνα, κι αυτή με τη σειρά της τα καταγράφει με το δικό της, μοναδικό τρόπο!

Στις συναντήσεις θέλουμε να συνεχίσουμε να εξερευνούμε, να προσπαθούμε να βελτιωθούμε, να εμπλακούμε περισσότερο με την φωτογραφική διαδικασία.

Μαθήματα που εξηγούν πως διαμορφώθηκε η αισθητική της εικόνας έως σήμερα και πως η Φωτογραφία επηρέασε και επηρεάστηκε από τα καλλιτεχνικά ρεύματα και την ευρύτερη εικαστική σκηνή.

Αυτό το σεμινάριο, δεν έχει χρόνο, οι εραστές της εικόνας δεν αισθάνωνται οτι η γνώση έχει τελεία, νιώθουν την ανάγκη να πέφτουν στο κενό με την φωτογραφική του μηχανή και να το ακολουθούν να διερευνούν με διαφορετικούς τρόπους αυτόν τον στόχο και η γνώση που παρέχεται αποσκοπεί στο να καλύψει αυτήν ακριβώς την επιθυμία.

Η φωτογραφία είναι κάθε στιγμή μέσα στη ζωή μας. Η μάλλον η φωτογραφία… αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

Τμήματα

Τα μαθήματα του Σεμιναρίου διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα

Παρασκευή 18:00-20:00 / Απογευματινό

Έναρξη: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται για την τέχνη της φωτογραφίας και έχουν παρακολουθήσει τον βασικό εισαγωγικό κύκλο και γνωρίζουν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας.

Στόχος όσων θελήσουν να το παρακολουθήσουν, να επιθυμούν να γίνουν μέλη της φωτογραφικής παρέας του METApolis, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αισθητική της σύγχρονης φωτογραφίας. Εμείς στο METApolis είμαστε απελευθερωμένοι από το άγχος του εξοπλισμού και της προβολής του πόσου μεγάλου φακού έχουμε… Αγαπάμε την τεχνική/αισθητική αρτιότητα μιας εικόνας και όχι το πόσο ακριβό εξοπλισμό διαθέτουμε.

Κάθε κομμάτι που συνθέτει την πόλη, καθένας από εμάς που την κουβαλάμε μέσα μας, κάθε διαδρομή της που δημιουργούμε με τα βήματά μας, κάθε τι που ζούμε, που αγαπάμε, που μισούμε, που ονειρευόμαστε, κάθε δρόμος που χάνουμε και κάθε μονοπάτι που βρίσκουμε… εικόνες από την Μετάπολις και σκέψεις είναι εδώ… η Μετάπολις είμαστε εμείς

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος στις 23 θέσεις και η διάρκεια των σεμιναρίων είναι από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο

Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 15% έκπτωση σε φοιτητές. Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 1ου κύκλου του METApolis, με προϋπόθεση η συνέντευξη και η παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με οποιαδήποτε άλλη έκπτωση που παρέχει το METApolis

Προεγγραφή

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επιλέγοντας το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει, και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο.

Ονοματεπώνυμο (*)

Email (*)

Τηλέφωνο (*)

Σεμινάριο

* Το METApolis δεν συλλέγει τα παραπάνω στοιχεία. Τα χρησιμοποιεί με μοναδικό σκοπό την επικοινωνία μαζί σας.