Προορισμός Uganda | 2012

Προορισμός Uganda | 2012

Η Φωτογραφική ομάδα METApolis ταξίδεψε στην Uganda από τις 18 Αυγούστου 2012 έως τις 29 Αυγούστου 2012. Στόχος αυτού του ταξιδιού ήταν ένα Σεμινάριο Φωτογραφίας, δημιουργώντας μια Φωτογραφική Αποστολή στο Monde της Uganda.

Η ομάδα αυτή, εργάστηκε αποτυπώνοντας με το φωτογραφικό τους φακό το πρόσωπο της Αφρικής μέσα από τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν εκεί. Διαφορετικές ιστορίες που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνίες και πολιτισμούς, και μιλούν διαφορετικές γλώσσες, όμως μοιράζονται την κοινή πραγματικότητα της ζωής.

H φωτογραφική μας ομάδα μαγεμένη από ένα όμορφο μεγαλοπρεπές τοπίο, έχει την αυτοκυριαρχία και σίγουρα ένα φωτογραφικό στόχο, ώστε να μην παγιδευτεί σε μια καταδικασμένη απόπειρα φωτογραφικής απόδοσης της δεδομένης ομορφιάς. Διότι είναι απολύτως σίγουρο ότι η ομορφιά του Αφρικανικού κόσμου και της ζωής πάντοτε ξεπερνούν εκείνη της φωτογραφίας. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν αφορμή για κινητοποίηση της μνήμης και για έμμεση άντληση απόλαυσης από τοπία που ο θεατής γνωρίζει και αγαπά. Αυτή άλλωστε είναι και η, καθόλου ευκαταφρόνητη, λειτουργία των καρτ- ποστάλ, των ημερολογίων ή των βιβλίων που έχουν σαν περιεχόμενο την ομορφιά των φυσικών τοπίων και που περιλαμβάνουν τεχνικά άριστες και αισθητικά απολαυστικές «ωραίες» φωτογραφίες.

Τελικά ένα όμορφο φωτογραφικό ταξίδι με μοναδικές ιστορίες, μας βρίσκει να αναπολούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές .

Ραντεβού στην επόμενη περιπέτειά μας…

0 Συνοδοιπόροι
0 Ημέρες
0 Χιλιόμετρα
0 Φωτογραφίες