Les Rencontres d’Arles 2018

Les Rencontres d’Arles 2018

Ο Δάσκαλος Γιάννης Γιαννακόπουλος βρέθηκε για πρώτη φορά στις φωτογραφικές συναντήσεις της Arles / Les Rencontres de la photographie d’Arles  το 1994 μαζί με τον δάσκαλο φωτογραφίας Αλκη Ξ. Ξανθάκη τα χρόνια πέρασαν, βρέθηκε αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια, αυτές τις εμπειρίες τις μετέφερε στην φωτογραφική ομάδα του METApolis και έτσι ξεκίνησε το πρώτο ταξίδι πριν έξι χρόνια, από τότε η ομάδα έχει ραντεβού κάθε δύο χρόνια.

Η φωτογραφική ομάδα του Metapolis επισκέπτεται κάθε δύο χρόνια την πόλη της Γαλλίας που διοργανώνει εδώ και 49 χρόνια το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Les Rencontres de la photographie d’Arles, το οποίο προσελκύει φωτογράφους αλλά και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Το φεστιβάλ, γνωστό με την ονομασία «Les Rencontres de la photographie d’Arles» («Οι συναντήσεις της Άρλ»), ιδρύθηκε το 1969 από το Γάλλο φωτογράφο Lucien Clergue και το συγγραφέα Michel Tournier και είναι μια πραγματική γιορτή της φωτογραφίας με εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλης της Άρλ. Για τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.rencontres-arles.com/en 

Η ομορφιά των φωτογραφικών εκθέσεων στην Αρλ είναι κάτι μοναδικό γεμίζεις μπαταρίες. Μια μικρή πόλη της Γαλλίας που σε ταξιδεύει για μια εβδομάδα στο κόσμο της φωτογραφίας!!

Η φωτογραφία γιορτάζει στην Arles…

Κάθε καλοκαίρι από το 1970, η Arles γίνετε η πρωτεύουσα της φωτογραφίας στη Γαλλία και το Διεθνές φεστιβάλ της ( Les Rencontres de la photographie d’Arles  ) αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για τους απανταχού φωτογράφους. Οι φωτογραφικές συναντήσεις της Arles είναι το σπουδαιότερο φωτογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο με πάνω από τριάντα εκθέσεις σε διαφορετικές  τοποθεσίες σε κτίρια με αρχιτεκτονική πολιτιστική κληρονομιά.

Ξεκινάει κάθε καλοκαίρι, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και φτάνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η ιστορία του φεστιβάλ ξεκινά όταν τρεις φίλοι, ο φωτογράφος Lucien Clergue,
ο συγγραφέας Michel Tournier και ο ιστορικός Jean-MauriceRouquette (ο Clergue και ο Rouquette γεννημένοι στην Arles), ένωσαν τις δυνάμεις τους το 1968 και κατάφεραν να δημιουργήσουν το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο.
Το 2017 στο φεστιβάλ Les Rencontres de la photographie d’Arles βρέθηκαν πάνω από 125.000 επισκέπτες.

Το φεστιβάλ (Les Rencontres de la photographie d’Arles) περιλαμβάνει  εκθέσεις, εργαστήρια, portfolio reviews
αλλά και σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις.
Το φεστιβάλ προώθησε τη φωτογραφία στη Γαλλία με πολλούς τρόπους και έτσι τη δεκαετία του ’80
δημιουργήθηκε στην Arles η L’Ecole Nationale Supérieure de la Photographie – ENSP, η κρατική σχολή φωτογραφίας της Γαλλίας.

Το φεστιβάλ Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη νέων φωτογράφων,
ενώ πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι έκαναν εκεί τα πρώτα τους βήματα. Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο
επιμελητές και συλλέκτες συρρέουν κάθε χρόνο στην Arles, για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν
τις πολυάριθμες εκδηλώσεις.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο  Sam Stourdze.

Info: Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles | 2 Ιουλίου– 23 Σεπτεμβρίου2018

https://www.rencontres-arles.com/en

Η Φωτογραφική ομάδα METApolis ταξιδεύει στο διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ της Arles / Les Rencontres de la photographie d’Arles στην νότια Γαλλία 30 Ιουνίου 2018 έως 8 Ιουλίου 2018

#metapolis #metapolis_photography

0 Συνοδοιπόροι
0 Ημέρες
0 Χιλιόμετρα
0 Φωτογραφίες