Ψηφιακή Αλληλεγγύη 

Ψηφιακή Αλληλεγγύη 

Η Φωτογραφική ομάδα του METApolis συμμετέχει εθελοντικά στην προσπάθεια Ψηφιακή Αλληλεγγύη απέναντι στην πανδημία #DigitalSolidarityGR με την προσφορά δωρεάν εισαγωγικών σεμιναρίων στην επεξεργασία της εικόνας με την χρήση του προγράμματος Adobe Lightroom.

#DigitalSolidarityGR

Ψηφιακή Αλληλεγγύη απέναντι στην πανδημία
Προσφέρουμε όλοι, μένουμε σπίτι όλοι!

Μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την πρόσβαση των πολιτών στην εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις.
https://digitalsolidarity.gov.gr/

Πώς λειτουργεί

 1. Για δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή email: info@metapolis.gr
 2. To Group σε κάθε μάθημα θα αποτελείτε από επτά ( 7 ) άτομα
 3. Το σεμινάριο προσφέρεται διαδικτυακά μια φορά την εβδομάδα μέχρι το τέλος της καραντίνας κάθε Παρασκευή και ώρα 15:15 – 17:15
 4. Η πρόσβαση στην εικονική τάξη γίνεται κατόπιν προηγούμενης δήλωσης στο info@metapolis.gr και αποδοχής αυτής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Info

Σεμινάριο Επεξεργασίας Εικόνας (Adobe Lightroom)

Το ΜΕΤΑπολις προσφέρει δωρεάν, μέσω διαδικτύου, ένα δίωρο εισαγωγικό σεμινάριο στην επεξεργασία της εικόνας με την χρήση του προγράμματος Adobe Lightroom.

Το METApolis δίνει την ευκαιρία στον λάτρη της φωτογραφίας να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο φανταστικό κόσμο της Επεξεργασίας της Εικόνας, και στο πιο δημοφιλές πρόγραμμα (Adobe Lightroom). Μέσα από μια σειρά ανάλυσης των αναγκών της εικόνας, ο ερασιτέχνης φωτογράφος μαθαίνει να διορθώνει τις φωτογραφίες του, αλλά και να προσθέτει ο ίδιος στοιχεία που αντανακλούν την προσωπική αισθητική του.

Η διαδικασία της επεξεργασίας της εικόνας υπήρχε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι στη δημιουργία μιας εικόνας. Ακόμα και σήμερα που η τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτερη παραγωγή εικόνας, ο φωτογράφος συνεχίζει να επεμβαίνει στις φωτογραφίες του, καθώς τεχνικές του Σκοτεινού Θαλάμου, έχουν μεταφερθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του φωτογράφου.

 

Ενότητα #1 | Εισαγωγή
 • Εισαγωγή στο Adobe Lightroom
  Η ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, από το σκοτεινό θάλαμο στον υπολογιστή, γιατί επεξεργαζόμαστε μια εικόνα
 • Το περιβάλλον του Adobe Lightroom
  Περιγραφή του περιβάλλοντος, πλοήγηση μέσα σε αυτό
 • Προσαρμογή του Adobe Lightroom
  Προσαρμογή των λειτουργιών σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του χρήστη
 • Είδη και Διαχείριση αρχείων
  Επιλογή αρχείου εικόνας, χαρακτηριστικά και διαφορές αρχείων RAW, PSD, TIF και JPG

METApolis

Το ΜETApolis είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες. Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο νέος χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και γίνεται εκ νέου πόλος συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζεται τη θέση μας, για την πόλη μας, με ένα νέο σπίτι για τις Τέχνες. Εδώ οι σύγχρονες τέχνες αποκτούν μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε ένα από τους πιο γνωστούς πεζόδρομους της Αθήνας. Σκοπός του ΜETApolis είναι η συνάντηση καλλιτεχνών που αναζητούν νέους χώρους παρουσίασης των έργων τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας

METAPolis
Στοά Καΐρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα 105 51
Τηλ. 210.32.53.550, +30 6986239718 | info@metapolis.gr,
url: www.metapolis.gr | Like: @Metapolis Photography Seminars
Follow @metapolis_ph | Instagram: @metapolis_photography | Artsy @metapolis