Πασχαλινό Bazaar 2019

Πασχαλινό Bazaar 2019

Οι Φίλοι του Μόντε/FriendsofMonde σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο χώρο του MetapolisGallery (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος) με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του χωριού Μόντε/ Monde στην Ουγκάντα της Αφρικής και την στήριξη ενός γιορτινού Πασχαλινού γεύματος για 800 παιδιά, που τα τελευταία 10 χρόνια προσφέρουν με τις δράσεις τους οι Φίλοι του Μόντε.

Bazaar

Στο bazaar θα βρείτε πανέμορφα δωράκια για τα βαφτιστήρια και τους φίλους σας, χειροποίητες χρωματιστές λαμπάδες και δημιουργίες με όμορφες συνθέσεις των Φίλων του Μόντε καθώς επίσης και παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα από την μακρυνή Ουγκάντα.

Στο bazaarθα διατίθενται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του MetapolisPhotographySeminarsκαι φωτογραφίες από τον φωτογραφικό διαφωνισμό «Αγαπημένες μου Ασπρόμαυρες Εικόνες». Επίσης, θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε.

Ένα γεύμα για τα Παιδιά του χωριού Μόντε/ Mondeστην Ουγκάντα.
Μια Λαμπάδα = Ένα Γεύμα για ένα μικρό μας φίλο στην Αφρική

Οι Φίλοι του Μόντε/ FriendsofMondeθα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε.

Σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

• 12-14 Απριλίου 2019 – Φτιάξε την Δική σου Λαμπάδα 

Μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις την Δική σου Λαμπάδα και να Προσφέρεις Ένα Γεύμα για ένα μικρό μας φίλο στην Αφρική.

• Σάββατο 13 Απριλίου 2019 |19.00-20.00 – Ανοιχτό Δωρεάν Μάθημα Αφρικάνικων Κρουστών

Ανοιχτό Δωρεάν Μάθημα Αφρικάνικων Κρουστών #djembeμε τον Δάσκαλο Γιώργο Φασόλη GiorgosFasolis.
Πληροφορίες/Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο kabeiriapercussion@gmail.comή στο inboxKabeiriaPercussion
*Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, δεν απαιτούνται γνώσεις μουσικής, παρέχεται όργανο δωρεάν

• Σάββατο 13 Απριλίου 2019 | 20.30-21.30 – Αφρικάνικα κρουστά

Οι Μαθητές της σχολής κρουστών KabeiriaPercussion παίζουν αφρικάνικα κρουστά με τον δάσκαλό τους GiorgosFasolis Γιώργο Φασόλη, για την ενίσχυση του χωριού Mondeτης Ουγκάντα.

Είσοδος ελεύθερη

***ToΠασχαλινό bazaar πραγματοποιείται με την υποστήριξη των

MetapolisPhotographySeminars,
KabeiriaPercussion
,
NewMan,
CosmosofCultureΚοσμο-Πολιτισμός,
AfricanHouse
***

Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα…

Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά υποστηρίξαμε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή.

Την τρίτη χρονιά πετύχαμε ένα σημαντικό έργο να μεταφέρουμε το νερό στο σχολείο από την πηγή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να κουβαλάνε στα χέρια για τρία χιλιόμετρα τα βαριά μπιτόνια γεμάτα νερό.

Την τέταρτη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε πιο χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους και δημιουργήσαμε μια παιδική χαρά και την πέμπτη χρονιά το κτίριο και την σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού Μόντε.

Tο Πάσχα του 2017, ολοκληρώσαμε τον πρώτο θάλαμο του καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών ενώ το Πάσχα του 2018 καταφέραμε να αγοράσουμε όλα τα οικοδομικά υλικά που χρειάζονταν και ολοκληρώσαμε και τους άλλους τρείς θαλάμους φιλοξενίας.

10 χρόνια τώρα οι FriendsofMondeτηρούμε την υπόσχεσή μας και πραγματοποιούμε κάθε Πάσχα «Ένα πασχαλινό γεύμα για τους μικρούς μας φίλους»

 

Όλα τα έσοδα του bazaarθα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 17.00 – 23.00
Σάββατο 13 Απριλίου 2019 10.00 – 23.00
Κυριακή 14 Απριλίου 2019 11.00 – 18.00
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

METApolis, Στοά Καϊρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tel: 210.32.53.550
info@friendsofmonde.gr, info@metapolis.gr
Facebook: FriendsofMonde
Instagram: FriendsofMonde
www.friendsofmonde.gr
Event: https://www.facebook.com/events/381384035748216/

 

*Ο Χώρος δεν διαθέτει πρόσβαση με ανελκυστήρα
*Ο Χώρος δεν διαθέτει προσωρινά πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

#Monde#Uganda#Africa#FriendsOfMonde#Metapolis#Bazaar#Easter#KabeiriaPercussion#NewMan#CosmosOfCulture#AfricanHouse#10ΧρόνιαΦίλοιΤουΜόντε#10YearsFriendsOfMonde

Το Μόντε…

Το Μόντε είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 200 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα.
Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια. Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA).

Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις. Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIVετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.