Mια Λαμπάδα = Ένα γεύμα

Mια Λαμπάδα = Ένα γεύμα

Mια Λαμπάδα = Ένα γεύμα για ένα μικρό μας φίλο στην Αφρική – 2024_Πασχαλινές Λαμπάδες

Φίλοι του Μόντε/ Friends of Monde

To METApolis και οι Φίλοι του Μόντε/ Friends of Monde  σας προσκαλούν στο  χώρο του METApolis, σε μία συνάντηση προσφοράς & αγάπης με σκοπό την υποστήριξη του  σχολείου του χωριού Μόντε/Monde στην Ουγκάντα της Αφρικής & την στήριξη ενός γιορτινού Πασχαλινού Γεύματος για 400 παιδιά, που τα τελευταία 15 χρόνια προσφέρουν με τις δράσεις τους οι Φίλοι του Μόντε.

Με την πολύτιμη στήριξή σου, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο!
Αγοράζοντας μια Λαμπάδα, Προσφέρεις  Ένα Γεύμα για Ένα παιδί στην Αφρική.
Θα βρείτε πανέμορφα χειροποίητα σχέδια για τα βαφτιστήρια & τους φίλους σας, που θα κάνουν τις λαμπάδες τους μοναδικές
Οι χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες είναι δημιουργίες των μελών & εθελοντών των Friends of Monde.

19-20 Απριλίου 2024 | METApolis,
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, 6ος όροφος, Πλ.Κλαυθμώνος, Αθήνα (μετρό Πανεπιστήμιο)

 Ώρες λειτουργίας:
  • Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 11.00 – 21.00
  • Σάββατο 20 Απριλίου 2024 10.00 – 20.00
 Είσοδος Ελεύθερη

FB Event: https://fb.me/e/4jQPojyk7

15 χρόνια

15 χρόνια τώρα οι Friends of Monde τηρούμε την υπόσχεσή μας και πραγματοποιούμε κάθε Πάσχα
«Ένα πασχαλινό γεύμα» για τους μικρούς μας φίλους.
Το Γεύμα αυτό σηματοδότησε το ξεκίνημα των Φίλων του Μόντε και αποτελεί μέχρι και σήμερα την ετήσια δέσμευσή μας στα παιδιά του χωριού Μόντε!
Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν το #δικαίωμα να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα❗

Ευχαριστούμε για ακόμα μια χρονιά το Metapolis Photography Seminars για την φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου!

H χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ωστόσο συνιστάται!

Σκέψου πράσινα, Δράσε πράσινα!

Φέρτε μαζί σας τις επαναχρησιμοποιούμενες/πάνινες τσάντες σας #ReusableBags για τις αγορές σας.

#ThinkGreen #EcoFriendly #EcoLiving #Reuse #Reduse #Recycle #SayNoToPlastic #ZeroPlastic #Επανάχρηση

Ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά!

www.friendsofmonde.gr

#Monde #Uganda #Africa #Εaster #Meal #FriendsOfMonde #Metapolis #15ΧρόνιαΦίλοιΤουΜόντε #15YearsFriendsOfMonde

***** Λίγα λόγια για τους Friends of Monde *****

Οι Φίλοι του Μόντε / Friends of Monde, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Αθήνα (Αρ.Καταχ.Σωματ. 32385) και δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2009 στο χωριό Μόντε / Monde της Ουγκάντας στην Αφρική. Τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή ανεξαρτησία και με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων πληθυσμών, τα μέλη του Σωματείου έχουν ως σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας.

Στόχος μας είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτους πληθυσμούς που βρίσκονται τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και εκτός αυτής και κυρίως στην Αφρικανική Ήπειρο, οι οποίοι πλήττονται από πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές εν γένει κρίσεις και ακραία φυσικά φαινόμενα. Πιστοί στην αρχή μας για ανεξάρτητη δράση, απευθυνόμαστε σε πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς για την οικονομική ενίσχυση του έργου μας.

Με την εθελοντική μας δράση από το 2009, εργαζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ενεργοί πολίτες του κόσμου. Η βάση της αποστολής μας είναι το χωριό Monde, στην περιοχή Luweero της Ουγκάντας, ένα μικρό χωριό 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα. Ταυτόχρονα εκτός από το Monde, έχουμε αναπτύξει δραστηριότητες στα χωριά και στα σχολεία του Bwetyaba, Sanbwe, και Wakiso.

Στην Ελλάδα λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την κλιματική αλλαγή – η οποία αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας -, την προστασία της βιοποικιλότητας, της τρύπας του όζοντος, την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ως μέλος της «Συμμαχία για το Κλίμα» διεκδικούμε αλλαγές που θα διασφαλίσουν ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον τόσο για τη σημερινή γενιά, όσο και για τις μελλοντικές.

Μόντε/Ουγκάντα

*Το Μόντε / Monde είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα.

Η Ουγκάντα των 48,432,863 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 63 χρόνια. Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας και ευθύνονται για 43 θανάτους παιδιών ανά 1000 γεννήσεις. Πάνω από 1,400,000 άνθρωποι ζουν με τον ιό του HIV, περισσότερα από 98.000 παιδιά μολύνονται από HIV ετησίως, ενώ εκατοντάδες άλλα μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπλέον, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Ουγκάντα φιλοξενεί πάνω από 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Φίλοι του Μόντε/Friends of Monde
tel: +30 6944162530
email: info@friendsofmonde.gr
www.friendsofmonde.gr