Το METApolis Ταξιδεύει | 2018

Το METApolis Ταξιδεύει | 2018

Το METApolis Ταξιδεύει | 2018

Η Φωτογραφική ομάδα METApolis #metapolis οργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με τελικό στόχο το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ της Arles / Les Rencontres de la photographie d’Arles στην νότια Γαλλία. Ένα ταξίδι τέχνης στην Ισπανία και στην Γαλλία γεμάτο εικόνες, χρώματα, γεύσεις… 30 Ιουνίου 2018 έως 8 Ιουλίου 2018.

Η φωτογραφική ομάδα του Metapolis επισκέπτεται κάθε δύο χρόνια την πόλη της Γαλλίας που διοργανώνει εδώ και 48 χρόνια το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Les Rencontres de la photographie d’Arles, το οποίο προσελκύει φωτογράφους αλλά και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ, γνωστό με την ονομασία «Les Rencontres de la photographie d’Arles» («Οι συναντήσεις της Άρλ»), |
ιδρύθηκε το 1969 από το Γάλλο φωτογράφο Lucien Clergue και το συγγραφέα Michel Tournier και είναι μια πραγματική
γιορτή της φωτογραφίας με εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλης της Άρλ.
Για τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.rencontres-arles.com/en 
Η ομορφιά των φωτογραφικών εκθέσεων στην Αρλ είναι κάτι μοναδικό γεμίζεις μπαταρίες. Μια μικρή πόλη της Γαλλίας που σε ταξιδεύει για μια εβδομάδα στο κόσμο της φωτογραφίας!!

 

Συμμετέχοντες – Les Rencontres de la photographie d’Arles:

Στη Φωτογραφική Αποστολή μπορούν να συμμετέχουν μόνον όσοι είχαν παρακολουθήσει ένα από τα εισαγωγικά σεμινάρια του «METApolis».

Μόρφωση και διασκέδαση

Οι διακοπές είναι ιδιαίτερα πολύτιμες, για να θυσιαστεί το μπάνιο και η διασκέδαση.
Η λογική τού φωτογραφικού οδοιπορικού Les Rencontres de la photographie d’Arles είναι να γίνει συνδυασμός
της ξεκούρασης από την καθημερινότητα και της αγάπης για την Φωτογραφία.
Το ίδιο το ταξίδι θα επιβάλει τους κανόνες του. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σηκώνει την φωτογραφική του μηχανή και να φωτογραφίζει.
Ο καθένας κρίνει ελεύθερα τις δυνάμεις του και την αντοχή του. Υπάρχει περίπτωση κάποιος,
που απλώς θα ακολουθήσει την ομάδα να κάνει τις καλύτερες του φωτογραφίες στο επόμενο ταξίδι…

Η φωτογραφία γιορτάζει στην Arles…

Κάθε καλοκαίρι από το 1970, η Arles γίνετε η πρωτεύουσα της φωτογραφίας στη Γαλλία και το Διεθνές φεστιβάλ της ( Les Rencontres de la photographie d’Arles  ) αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για τους απανταχού φωτογράφους. Οι φωτογραφικές συναντήσεις της Arles είναι το σπουδαιότερο φωτογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο με πάνω από τριάντα εκθέσεις σε διαφορετικές  τοποθεσίες σε κτίρια με αρχιτεκτονική πολιτιστική κληρονομιά.

Ξεκινάει κάθε καλοκαίρι, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και φτάνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του φεστιβάλ ξεκινά όταν τρεις φίλοι, ο φωτογράφος LucienClergue, ο συγγραφέας Michel Tournier και ο ιστορικός Jean-MauriceRouquette (ο Clergue και ο Rouquette γεννημένοι στην Arles), ένωσαν τις δυνάμεις τους το 1968 και κατάφεραν να δημιουργήσουν το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο. Το 2017 στο φεστιβάλ Les Rencontres de la photographie d’Arles βρέθηκαν πάνω από 125.000 επισκέπτες.

Το φεστιβάλ (Les Rencontres de la photographie d’Arles) περιλαμβάνει  εκθέσεις, εργαστήρια, portfolio reviews αλλά και σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις. Το φεστιβάλ προώθησε τη φωτογραφία στη Γαλλία με πολλούς τρόπους και έτσι τη δεκαετία του ’80 δημιουργήθηκε στην Arles η L’Ecole Nationale Supérieure de la Photographie – ENSP, η κρατική σχολή φωτογραφίας της Γαλλίας.

Το φεστιβάλ Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη νέων φωτογράφων, ενώ πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι έκαναν εκεί τα πρώτα τους βήματα. Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο επιμελητές και συλλέκτες συρρέουν κάθε χρόνο στην Arles, για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τις πολυάριθμες εκδηλώσεις. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο  Sam Stourdze.

Info: Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles | 2 Ιουλίου – 23 Σεπτεμβρίου 2018

https://www.rencontres-arles.com/en