Χριστουγεννιάτικο bazaar 2018

Χριστουγεννιάτικο bazaar 2018

Η γκαλερί του Μεταπολις έχει την χαρά να φιλοξενεί για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο bazaar  που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μόντε/ FriendsofMondeγια την ενίσχυση του σχολείου στο χωριό Μόντε/Ουγκάντα

Σας περιμένουμε μαζί μας στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στο χώρο του ΜΕΤApolis(Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος) με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο μακρυνό χωριό Μόντε/ Mondeπου βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.

Στο Χριστουγεννιάτικο bazaar θα βρείτε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια και τους φίλους σας, χειροποίητες δημιουργίες με όμορφες συνθέσεις των φίλων του Μόντε(χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α) καθώς επίσης και παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα από την μακρυνή Ουγκάντα. Στο bazaarθα διατίθενται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του MetapolisPhotographySeminars και φωτογραφίες από τον φωτογραφικό διαφωνισμό «Αγαπημένες μου Ασπρόμαυρες Εικόνες».
Επίσης, θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε.

Οι Φίλοι του Μόντε/ FriendsofMonde θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε.
Σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 

στις 20.30 οι μαθητές της σχολής κρουστών KabeiriaPercussion παίζουν αφρικάνικα κρουστά με τον δάσκαλό τους GiorgosFasolis Γιώργο Φασόλη, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaarτων FriendsofMonde στο MetapolisGallery
(Στοά Καϊρη 6, Αθήνα) , για την ενίσχυση του χωριού Monde της Ουγκάντα.

14-16 Δεκεμβρίου 2018 

Έκθεση Αφρικανών Ζωγράφων με την επιμέλεια του CosmosofCultureΚοσμο-Πολιτισμός & AfricanHouse.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 

ελληνικοί μεζέδες και «Γεύσεις από Αφρική».

Είσοδος ελεύθερη
***To χριστουγενιάτικο bazaar πραγματοποιείται με την υποστήριξη των MetapolisPhotographySeminarsKabeiriaPercussion , CosmosofCultureΚοσμο-ΠολιτισμόςAfricanHouse ***

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα…

  • Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά υποστηρίξαμε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή.
  • Την τρίτη χρονιά πετύχαμε ένα σημαντικό έργο να μεταφέρουμε το νερό στο σχολείο από την πηγή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να κουβαλάνε στα χέρια για τρία χιλιόμετρα τα βαριά μπιτόνια γεμάτα νερό.
  • Την τέταρτη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε πιο χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους και δημιουργήσαμε μια παιδική χαρά και την πέμπτη χρονιά το κτίριο και την σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού Μόντε.
  • Tο Πάσχα του 2017, ολοκληρώσαμε τον πρώτο θάλαμο του καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών ενώ το Πάσχα του 2018 καταφέραμε να αγοράσουμε όλα τα οικοδομικά υλικά που χρειάζονταν και ολοκληρώσαμε και τους άλλους τρείς θαλάμους φιλοξενίας.
  • 10 χρόνια τώρα οι Friends of Mondeτηρούμε την υπόσχεσή μας και πραγματοποιούμε κάθε Πάσχα «Ένα πασχαλινό γεύμα για τους μικρούς μας φίλους»
Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.

Πληροφορίες:

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 17.00 – 23.00
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 10.00 – 23.00
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 11.00 – 18.00
Είσοδος ελεύθερη

METApolis, Στοά Καϊρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tel: 210.32.53.550
Χάρτης: https://goo.gl/maps/ZHAMsbXUJNs
info@friendsofmonde.gr, info@metapolis.gr

Facebook: www.facebook.com/FriendsOfMonde
Instagram: FriendsofMonde
www.friendsofmonde.gr
Event: https://www.facebook.com/events/746351202376467/

*Ο Χώρος δεν διαθέτει πρόσβαση με ανελκυστήρα
*Ο Χώρος δεν διαθέτε ιπροσωρινά πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

#Monde #Uganda #Africa #FriendsOfMonde #Metapolis #Bazaar #Christmas #KabeiriaPercussion #CosmosOfCulture #AfricanHouse

Μόντε

Το Μόντε είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα,που βρίσκεται 200χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα.

Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια.

Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA).

Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις.

Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIVετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More