Living Thing | 2013

Living Thing | 2013

Living Thing
Μία έκθεση που, πριν γεννηθεί φωτογραφικά, εξελισσόταν για ένα χρόνο, μέσα μας… ένα «Living Thing». Η Έκθεση Φωτογραφίας 90 φωτογράφων-μελών της Ομάδας του METApolis, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 20:00, την πόλη που μουδιασμένη κοιτά το κενό. Ο χώρος του ΜETApolis, ένας χώρος πειραματισμού και εξέλιξης της τέχνης στο κέντρο της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 7/06/2013 έως στις 19/06/2013, φιλοξένησε, την ανεξάρτητη φωτογραφική δράση των τεσσάρων κύκλων της Φωτογραφικής Ομάδας, σε 2 επίπεδα (αρχάριο και προχωρημένο).

Η έκθεση περιλάμβανε έργα σε διαφορετικά Επίπεδα (Ημιόροφος, Όροφος ΙV) αποκαλύπτοντας την διαλεκτική διάθεση ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με πρωταγωνιστή πάντα τον άνθρωπο. Εικόνες αυτού που βλέπουμε γύρω μας και αυτού που είμαστε, ο φανερός και ο κρυφός εαυτός μας, κομμάτια μιας πραγματικότητας που χωρίς να το συνειδητοποιούμε ζούμε.

Ημιόροφος: «Δημόσιος Χώρος», εικόνες που συναρμολογούν την πόλη που ζούμε, την πόλη που ζει σε κώμα και την πόλη που ξυπνά (εισαγωγικός κύκλος φωτογραφίας 44 μελών).

Όροφος ΙV: «Ιδιωτικός Χώρος», εικόνες σε 3 Δωμάτια (προχωρημένοι κύκλοι φωτογραφίας): 3 διαφορετικές πτυχές της ιδιωτικότητας, προμελετημένοι αυτοσχεδιασμοί, πτυχές του εαυτού μας που ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν και ένα παρελθόν που ξορκίζει η μνήμη.

-Δωμάτιο Ι: προσωπικοί πειραματισμοί 19 φωτογράφων, μια συνομιλία μεταξύ του εγώ και του εσύ (προχωρημένος φωτογραφικός κύκλος Ι).

-Δωμάτιο ΙΙ: Είδωλα 16 φωτογράφων, ένας μονόλογος με αυτοπορτραίτα αποκαλύπτουν μια πλευρά του εαυτού μας που εξομολογούμαστε σε μια στιγμή αδυναμίας (προχωρημένος φωτογραφικός κύκλος ΙΙ).

-Δωμάτιο ΙΙΙ: 15 φωτογράφοι σε ένα δωμάτιο ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη, ένα installation όπου η συνείδηση και το ασυνείδητο βρίσκονται συνοδοιπόροι στον χωροχρόνο (προχωρημένος φωτογραφικός κύκλος ΙΙΙ).

Κομμάτια, φαινομενικά ασύνδετα, κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση σε μια πόλη που κοιμάται και περιμένει κάτι να την ξυπνήσει, κάτι να την κάνει να νιώσει πως αξίζει να ζει. To «Living Thing» δεν είναι απλώς μια φωτογραφική έκθεση, είναι μια ζώσα πραγματικότητα.

Living Thing
Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας ΜΕΤΑpolis
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013
Διάρκεια Έκθεσης: 7/06/2013 – 19/06/2013
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης