Metapolis Σεμινάρια Φωτογραφίας

Your holidays pictures

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 14:53

Το METAPolis δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φίλους της Φωτογραφίας να κερδίσουν μία ετήσια υποτροφία στο τμήμα των αρχαρίων ή των Προχωρημένων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2017 (www.metapolis.gr). Η Υποτροφία αυτή θα δοθεί μέσα από την δυνατότητα να παραχθεί ένα ψηφιακό φωτογραφικό έργο (Portfolio 9 εικόνες) με συγκεκριμένο Θέμα. Το θέμα φέτος έχει να κάνει με την αποτύπωση με ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα του καλοκαιριού, είτε συμβαίνει στην παραλία, είτε στην πόλη. Οι τελικές φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν κοινούς παρονομαστές που να οδηγούν στην λογική της ενότητας. (πχ. Κοινό θέμα, ομοιόμορφη παρουσίαση, εμμονή σε κοινά στοιχεία κ.λ.π)

Think while you shoot ! Martin Munkacsi

Επιρροή μας ο φωτογράφος Martin Munkacsi και οι εικόνες του.

Ας δούμε πως μια εικόνα του επηρέασε τον Henri Cartier-Bresson.

"Αυτή ακριβώς η φωτογραφία προκάλεσε μέσα μου τη σπίθα, άναψε το πυροτέχνημα (...). Κατάλαβα ξαφνικά πως η φωτογραφία μπορούσε να αγγίξει την αιωνιότητα μέσα από τη στιγμή. Είναι η μόνη φωτογραφία που μ' επηρέασε. Υπάρχει στην εικόνα αυτή μία τέτοια ένταση, μία τέτοια χαρά της ζωής, ένα τέτοιο θαύμα, που ακόμη και σήμερα με μαγνητίζει". (Henri Cartier-Bresson, 1977)

@Martin Munkácsi, Three Boys at Lake Tanganyika, circa 1930

Ο διαγωνισμός του Metapolis εκτός από την βράβευση και τις πρώτες θέσεις, έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό, με την έννοια ότι δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα (για άλλους απλά την αφορμή) για μια οργανωμένη παρουσίαση πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για εμάς στο Metapolis είναι σημαντικό να δούμε έργο, ανθρώπους που μπορούν να βρουν μέσω της διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού την παρουσίαση μίας σειράς φωτογραφιών, τη διάθεση να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις το κόσμο της Φωτογραφίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως φίλους της Φωτογραφίας. Επιτροπή από την ομάδα θα επιλέξει τον Νικητή.

Βήματα συμμετοχής

 • Αποστολή  Φωτογραφιών σε μορφή jpg (mini portfolio).
 • Γράφουμε στις φωτογραφίες Λατινικά το όνομά μας & αρίθμηση  (Π.χ.  babis_karadimitropoulos 01 κ.ο.κ.)
 • Στοιχείων συμμετοχής, (Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, &το email σας) και τα στέλνεται στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Αποστολή Συμμετοχών μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017
 • Αποστολή τελικού Portfolio (9 Ψηφιακών Φωτογραφιών), μαζί με ένα μικρό κείμενο σχετικό με το θέμα και τις εικόνες σας (100 έως 500 λέξεις)
 • Επιλογή Τελικού Νικητή από κριτική επιτροπή

METApolis

Η φωτογραφική ομάδα του METAPolis ιδρύθηκε το 2009 από τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον Κώστα Κουρτίδη & τον Θοδωρή Βερονίκη μαζί με άλλα 20 ιδρυτικά μέλη που αποτελούν ακόμα και σήμερα τον Πυρήνα της Ομάδας.

Όροι και προϋποθέσεις

 • Συμμετέχοντες: Όλοι οι φίλοι της Φωτογραφίας, εκτός από τα μέλη του METApolis. 
 • Οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες, είτε ασπρόμαυρες σε μορφή jpg.
 • Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που φέρουν watermark ή άλλα διακριτικά.
 • Όποια φωτογραφία είναι εκτός θέματος θα αποκλείεται.
 • Όποια φωτογραφία είναι εκτός των χρονικών πλαισίων που ορίζεται από τον διαγωνισμό θα αποκλείεται.
 • Η υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
 • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο web site του METApolis (www.metapolis.gr)
 • Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
 • Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Το METAPolis ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.
 • Οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια, το METAPolis μπορεί να αποφασίσει, κατά την απόλυτη κρίση τους, να διακόψει αυτόν ή παρατείνει τη διάρκειά του ή να ακυρώσει τον OnLine Διαγωνισμό για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση ακύρωσης ή διακοπής του OnLine Διαγωνισμό, ακυρώνονται, χωρίς άλλη διατύπωση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων στην έκθεση πλευρών, τα οποία προβλέπονται στους παρόντες όρους
 • Οι συμμετέχοντες διατηρούν την ιδιοκτησία των φωτογραφιών τους, δηλαδή έχουν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρχαρίων Μικρό '17 Open Days '17 »
 
To metapolis πάει NY https://t.co/r3JiGkycYr Olga Alexopoulou, Lebaniz Blonde, Cleo43, Dizi, Simoni Fontanaa, Ni… https://t.co/MBJrG1780I
About 19 hours ago