Metapolis Σεμινάρια Φωτογραφίας

ΝΕΑ
13 Αυγούστου 2017

Open Days '17

To METApolis ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, και προσκαλεί όλους τους φίλους του, από  29 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2017, να παρευρεθούν στο χώρο και να ενημερωθούν για τα νέα Σεμινάρια – Μαθήματα Φωτογραφίας καθώς και τις επόμενες εκθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Γνωρίστε την φιλοσοφία της φωτογραφικής ομάδας του METApolis και γίνετε μέλος της.

Σας περιμένουμε, Τρίτη με Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 18:00-21:00

14 Ιουλίου 2017

Your holidays pictures

Το METAPolis δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φίλους της Φωτογραφίας να κερδίσουν μία ετήσια υποτροφία στο τμήμα των αρχαρίων ή των Προχωρημένων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2017 (www.metapolis.gr). Η Υποτροφία αυτή θα δοθεί μέσα από την δυνατότητα να παραχθεί ένα ψηφιακό φωτογραφικό έργο (Portfolio 9 εικόνες) με συγκεκριμένο Θέμα. Το θέμα φέτος έχει να κάνει με την αποτύπωση με ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα του καλοκαιριού, είτε συμβαίνει στην παραλία, είτε στην πόλη. Οι τελικές φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν κοινούς παρονομαστές που να οδηγούν στην λογική της ενότητας. (πχ. Κοινό θέμα, ομοιόμορφη παρουσίαση, εμμονή σε κοινά στοιχεία κ.λ.π)

Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους (Μικρό), μίας ώρας εβδομαδιαίους, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την βασική τεχνική γνώση, με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια πρώτη γνώση για τη ψηφιακή μας μηχανή και την βασική επεξεργασία της στον Η/Υ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φωτογραφίσεις σε εξωτερικούς χώρους για την καλύτερη εξοικείωση με την φωτογραφική μας μηχανή και την αισθητική που μας δίνει το φυσικό φως. 

Το σεμινάριο αυτό διαμορφώθηκε για εραστές της φωτογραφικής τέχνης που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Η γνωριμία αυτή δεν μπορεί παρά να είναι «εισαγωγική». Ο ακροατής των σεμιναρίων οφείλει να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί τους δικούς του ρυθμούς και τον δικό του χρόνο για την πληρέστερη επαφή με το έργο εκείνων των φωτογράφων, που νομίζει ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Απευθύνεται σε ένα κοινό τού οποίου το καθοριστικό στοιχείο δεν είναι ούτε η ηλικία, ούτε το επίπεδο των γνώσεων, ούτε ο ενδεχόμενος επαγγελματικός στόχος. Το επίπεδο των φωτογραφικών γνώσεων είναι επίσης αδιάφορο. Θεωρούμε ότι όλοι είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε, σε σχέση με την προσωπική μας φωτογραφική δουλειά, αιώνιοι ερασιτέχνες.

Τμήμα 2017/2018 

Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Τμήματα 2017/2018 

05 Ιουλίου 2017

Pain & Hope

Oι Γιατροί του Κόσμου σας προσκαλούν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, στις 20:00 στο METApolis Gallery (Στοά Καΐρη 6, 3ος όροφος) για τα εγκαίνια της έκθεσης Pain & Hope, όπου παρουσιάζουν τα έργα τους 17 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, μεταξύ 12 και 48 ετών, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που συμμετέχουν στα προγράμματα των Γιατρών του Κόσμου. Η έκθεση συνιστά ένα έργο κοινωνικής ενδυνάμωσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες της κοινότητας των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ τους και των ιστοριών τους, μεταξύ αυτών και της κοινότητας και ως εκ τούτου εμφανίζονται ως φορείς έμπνευσης και μετασχηματισμού. Η έκθεση στο χώρο του METApolis αποτελεί τον τρίτο σταθμό μετά την Θεσσαλονίκη και την Πράγα.

28 Ιουνίου 2017

Loss Ταξιδεύει...

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί το Σάββατο, 1η Ιουλίου 2017 στις 20:00, στην αίθουσα εκθέσεων και στον κήπο του εστιατορίου «Ράφτης» στα Πιτσίδια για τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Loss”, μίας μελέτης των μελών της, πάνω στην Απώλεια. Μία έννοια που αναφέρεται στην ενέργεια ή το αποτέλεσμα του χάνω κάτι που αγαπώ, που κατέχω, που θεωρώ δεδομένο και την εντοπίζουμε με διάφορες μορφές, όπως την απώλεια του πλούτου, της αθωότητας, της μνήμης, της υγείας, της ζωής, του εαυτού, της ταυτότητας και της ελπίδας. 

42 καλλιτεχνικές πλατφόρμες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια έκθεση, το METApolis παρουσιάζει στο Platforms Project 2017 Platforms Project 2017 την φωτογραφική δουλειά του Κωνσταντίνου Δημόπουλου Costas Dimopoulos σας περιμένουμε στο F9...

#platformsproject2017 #events #εκθεσεις #τεχνες #αθηνα

10 Μαΐου 2017

VLΛVES | Endangered

Η έννοια της διακινδύνευσης -και του κινδύνου εν γένει- στο πεδίο της τέχνης μοιάζει αναπόσπαστη από αυτήν, καθώς τα μεγάλα ερωτήματα που συνεχίζουν να απασχολούν τους εμπλεκόμενους φαίνεται να ακροβατούν ανάμεσα στα άκρα, αλλά και να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις αντιφάσεις στην εμπειρία της σύγχρονης τέχνης.

Στα πλαίσια των Ετήσιων Υποτροφιών (100%) που δίδονται από την Φωτογραφική Ομάδα του METAPolis. Η Κλήρωση ανέδειξε νικητή για το μήνα Απρίλιο τον Σεργίο Φραγκίσκο – FB Ser Frankie με την παρακάτω φωτογραφία

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Loss”, μίας μελέτης των μελών του, πάνω στην Απώλεια. Μία έννοια που αναφέρεται στην ενέργεια ή το αποτέλεσμα του χάνω κάτι που αγαπώ, που κατέχω, που θεωρώ δεδομένο και την εντοπίζουμε με διάφορες μορφές, όπως την απώλεια του πλούτου, της αθωότητας, της μνήμης, της υγείας, της ζωής, του εαυτού, της ταυτότητας και της ελπίδας. Η Απώλεια εμπεριέχει στον πυρήνα της μία κλίμακα ξεκινώντας από την μείωση, την αποκοπή και την αφαίρεση και συνεχίζοντας με την στέρηση και τον θάνατο. Είτε είναι ακούσια, είτε εκούσια, είτε την φοβάσαι και την αποφεύγεις, είτε την εύχεσαι και την αναζητάς ενυπάρχει σε κάθε κύκλο ζωής και περιλαμβάνει την βεβαιότητα του συμβάντος και παράλληλα την αβεβαιότητα του χρόνου. Το μόνο σίγουρο με την Απώλεια είναι ότι είτε δίνεις, είτε σου παίρνουν το τέλος είναι πάντα οδυνηρό, αλλά και πάντα σε οδηγεί σε μία καινούρια λυτρωτική αρχή. Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, μοιράζονται με το κοινό την δική τους έννοια της Απώλειας... σκέψεις, εικόνες, στιγμές, φωτογραφικά κλικ μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή.

 
19 Αυγούστου 1839 ανακοινώνεται η εφεύρεση της Φωτογραφίας metapolis metapolis_photography photography
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 07:50