Metapolis Σεμινάρια Φωτογραφίας

ΝΕΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Loss”, μίας μελέτης των μελών του, πάνω στην Απώλεια. Μία έννοια που αναφέρεται στην ενέργεια ή το αποτέλεσμα του χάνω κάτι που αγαπώ, που κατέχω, που θεωρώ δεδομένο και την εντοπίζουμε με διάφορες μορφές, όπως την απώλεια του πλούτου, της αθωότητας, της μνήμης, της υγείας, της ζωής, του εαυτού, της ταυτότητας και της ελπίδας. Η Απώλεια εμπεριέχει στον πυρήνα της μία κλίμακα ξεκινώντας από την μείωση, την αποκοπή και την αφαίρεση και συνεχίζοντας με την στέρηση και τον θάνατο. Είτε είναι ακούσια, είτε εκούσια, είτε την φοβάσαι και την αποφεύγεις, είτε την εύχεσαι και την αναζητάς ενυπάρχει σε κάθε κύκλο ζωής και περιλαμβάνει την βεβαιότητα του συμβάντος και παράλληλα την αβεβαιότητα του χρόνου. Το μόνο σίγουρο με την Απώλεια είναι ότι είτε δίνεις, είτε σου παίρνουν το τέλος είναι πάντα οδυνηρό, αλλά και πάντα σε οδηγεί σε μία καινούρια λυτρωτική αρχή. Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, μοιράζονται με το κοινό την δική τους έννοια της Απώλειας... σκέψεις, εικόνες, στιγμές, φωτογραφικά κλικ μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή.

Στα πλαίσια των Ετήσιων Υποτροφιών (100%) που δίδονται από την Φωτογραφική Ομάδα του METAPolis. Η Κλήρωση ανέδειξε νικήτρια για το μήνα Μάρτιο την Έφη Τσακάλη - instagram : being_her_shadow με την παρακάτω φωτογραφία

Οι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στο χώρο του ΜΕΤApolis (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος) Metapolis Gallery
με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του χωριού Μόντε στην Ουγκάντα της Αφρικής και την στήριξη ενός γιορτινού Πασχαλινού γεύματος για 1600 παιδιά που τα τελευταία 7 χρόνια προσφέρουν με τις δράσεις τους οι Φίλοι του Μόντε.

Στα πλαίσια των Ετήσιων Υποτροφιών (100%) που δίδονται από την Φωτογραφική Ομάδα του METAPolis. Η Κλήρωση ανέδειξε νικήτρια για το μήνα Φεβρουάριο την Κωνσταντίνα Χούμπαυλη - instagram : @ntiiin_a με την παρακάτω φωτογραφία

16 Φεβρουαρίου 2017

METApolis/Crossroads

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, στις 19:30. Ο χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Στοά Καΐρη 6 , από τις 4/03/2017 έως στις 18/03/2017, μετατρέπεται σε χώρο πειραματισμού για 15 από τα μέλη του που μετά από χρόνια παρουσίας στην ομάδα τολμούν να εκτεθούν με μια προσωπική δουλειά ο καθένας.

Τον Μάρτιο του 2017 η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει τις Τρίτες νέους εβδομαδιαίους, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία Δρόμου για όσους ξεκινούν την φωτογραφία τώρα και θέλουν να αποφύγουν τα θρανία της θεωρίας. Ένα εβδομαδιαίο Σεμινάριο με θέμα την φωτογράφιση στην πόλη μας ή όπως θα λέγαμε η ¨Street¨ φωτογραφική πλευρά της πόλης. Ένα Σεμινάριο φωτογραφίας που η εκπαίδευση γίνεται στους δρόμους της πόλης, επιστρέφουμε στην τάξη μόνο για να συζητήσουμε τις εικόνες της πόλης μας.

Αγαπημένες μου Εικόνες..." Online Διαγωνισμός φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας του METApolis. Το METApolis διοργανώνει νέο Online διαγωνισμό φωτογραφίας (Instagram ή Facebook), με γενικό τίτλο "Αγαπημένες μου Εικόνες...". Για όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό – Αγαπημένες μου Εικόνες... μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μπορούν να κερδίσουν κάθε μήνα μετά από κλήρωση μία από τις 7 (Επτά) ετήσιες Υποτροφίες  στα σεμινάρια της Φωτογραφικής Ομάδας του METApolis*. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως φίλους της Φωτογραφίας, ανεξαρτήτως φωτογραφικής μηχανής.

Η Φωτογραφική ομάδα του METApolis ξεκινάει νέους τετράωρους  εβδομαδιαίους, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία & την Επεξεργασία της εικόνας.

Οι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο του ΜΕΤApolis (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος), με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο χωριό Μόντε που βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.

04 Νοεμβρίου 2016

METApolis/ParisPhoto 2016

Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ταξιδεύει για άλλη μια χρονιά στοParis Photo. Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις φωτογραφίας στον κόσμο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η κορυφαία διεθνής έκθεση “Paris Photo” θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στην ιστορική πλατεία Grand Palais φιλοξενώντας φέτος 153 γκαλερί από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και  εκδότες βιβλίων τέχνης. Η έκθεση, γνωστή για την παρουσίαση καινοτόμων και υψηλού επιπέδου δημιουργιών, θεωρείται το σημαντικότερο γεγονός για τους συλλέκτες, επαγγελματίες και λάτρεις της φωτογραφίας.

 

 

 
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 06:26