Metapolis Σεμινάρια Φωτογραφίας

ΝΕΑ
Οι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στο χώρο του #ΜΕΤApolis (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος) με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο χωριό Μόντε που βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.
Πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια και τους φίλους μας, χειροποίητες δημιουργίες με όμορφες συνθέσεις, σας περιμένουμε κοντά για να ενισχύσετε το έργο μας στο μακρινό Monde, που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.
Στο bazaar θα βρείτε μεταξύ άλλων παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα διατίθενται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του Metapolis Photography Seminars και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε.
Οι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε.
Σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.
Event: Αφρικάνικα κρουστά | Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30 οι μαθητές της σχολής κρουστών Kabeiria Percussion παίζουν αφρικάνικα κρουστά με τον δάσκαλό τους Giorgos Fasolis Γιώργο Φασόλη, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Friends of Monde στο Metapolis Gallery(Στοά Καϊρη 6, Αθήνα) , για την ενίσχυση του χωριού Monde της Ουγκάντα.
Είσοδος ελεύθερη
Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα…
Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά υποστηρίξαμε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή.
Την τρίτη χρονιά πετύχαμε ένα σημαντικό έργο να μεταφέρουμε το νερό στο σχολείο από την πηγή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να κουβαλάνε στα χέρια για τρία χιλιόμετρα τα βαριά μπιτόνια γεμάτα νερό. Την τέταρτη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε πιο χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους και δημιουργήσαμε μια παιδική χαρά και την πέμπτη χρονιά την σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού Μόντε. Φέτος το Πάσχα, ολοκληρώσαμε τον πρώτο θάλαμο του καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και φέτος τα Χριστούγεννα πιστεύουμε να ολοκληρώσουμε και τους άλλους τρείς θαλάμους φιλοξενίας.
Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.
Ώρες λειτουργίας: 
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 17.00 - 23.00
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 10.00 – 23.00
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 11.00 - 14.00
Είσοδος ελεύθερη
Event: https://www.facebook.com/events/639334806455700/
Πληροφορίες:
METApolis, Στοά Καϊρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tel: 210.32.53.550
Χάρτης: https://goo.gl/maps/ZHAMsbXUJNs
 


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: www.facebook.com/FriendsOfMonde
Instagram: Friends of Monde
Facebook: https://www.facebook.com/Metapolis-Photography-Seminars-11…/

 
*Ο Χώρος δεν διαθέτει πρόσβαση με ανελκυστήρα 
*Ο Χώρος δεν διαθέτει προσωρινά πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα
 

 

Με χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης IN & OUT, της Αναστασίας Στίνης σε επιμέλεια Σοφίας Μπόμπολης.  "H πρώτη μου ατομική έκθεση με θέμα «IN & OUT» είναι εμπνευσμένη από τις πόρτες που συνάντησα στη ζωή μου, ρεαλιστικά και συμβολικά, αλλά και από όσα τις στηρίζουν και τις περιβάλλουν. Δείχνοντας το «ΙΝ» και το «OUT» σκοπός μου είναι να αναδείξω μονοπάτια επικοινωνίας με το ασυνείδητο αλλά και συμβολικές διαβάσεις που επιτρέπουν και βοηθούν την επικοινωνία, την επαφή με τον εαυτό μας και τις ανθρώπινες σχέσεις." -Αναστασία Στίνη

29 Σεπτεμβρίου 2017

LOSS@Λαύριο

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου σας προσκαλούν την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2017, στις 11:00, στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Loss”, μίας μελέτης των μελών της Ομάδας πάνω στην Απώλεια. Μία έννοια που αναφέρεται στην ενέργεια ή το αποτέλεσμα του χάνω κάτι που αγαπώ, που κατέχω, που θεωρώ δεδομένο και που την εντοπίζουμε με διάφορες μορφές, όπως την απώλεια του πλούτου, της αθωότητας, της μνήμης, της υγείας, της ζωής, του εαυτού, της ταυτότητας και της ελπίδας. Η Απώλεια εμπεριέχει στον πυρήνα της μία κλίμακα ξεκινώντας από την μείωση, την αποκοπή και την αφαίρεση και συνεχίζοντας με την στέρηση και τον θάνατο. Είτε είναι ακούσια, είτε εκούσια, είτε την φοβάσαι και την αποφεύγεις, είτε την εύχεσαι και την αναζητάς, ενυπάρχει σε κάθε κύκλο ζωής και περιλαμβάνει την βεβαιότητα του συμβάντος και παράλληλα την αβεβαιότητα του χρόνου. Το μόνο σίγουρο με την Απώλεια είναι ότι είτε δίνεις, είτε σου παίρνουν το τέλος είναι πάντα οδυνηρό, αλλά και πάντα σε οδηγεί σε μία καινούρια λυτρωτική αρχή. Τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, μοιράζονται με το κοινό την δική τους έννοια της Απώλειας... σκέψεις, εικόνες, στιγμές, φωτογραφικά κλικ μέσα από ένα ταξίδι γνώσης και ζωής στην πόλη, στην περιήγηση, στην ίδια την ψυχή.

Ο Διαγωνισμός με Τίτλο «To καλοκαίρι το METApolis είναι παντού…» με θέμα να φωτογραφίσουμε την λέξη METApolis στις πιο όμορφες παραλίες, στα πιο όμορφα τοπία είτε στην Ελλάδα, είτε πιο μακριά ολοκληρώθηκε.

Η Φωτογραφική ομάδα του METApolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2017/2018, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Η Φωτογραφική Ομάδα Almas σας προσκαλεί την Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα Τέχνης METApolis, στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Απουσία”, η έκθεση θα διαρκέσει από 7 Οκτωβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2017.

Το METAPolis έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους φίλους της Φωτογραφίας να κερδίσουν μία ετήσια υποτροφία στο τμήμα των αρχαρίων ή των Προχωρημένων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2017 (www.metapolis.gr). Η Υποτροφία αυτή δόθηκε μέσα από την δυνατότητα να παραχθεί ένα ψηφιακό φωτογραφικό έργο (Portfolio 9 εικόνες) με συγκεκριμένο Θέμα. Το θέμα φέτος είχε να κάνει με την αποτύπωση με ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα του καλοκαιριού, είτε συμβαίνει στην παραλία, είτε στην πόλη. Οι τελικές φωτογραφίες έπρεπε να έχουν κοινούς παρονομαστές που να οδηγούν στην λογική της ενότητας. (πχ. Κοινό θέμα, ομοιόμορφη παρουσίαση, εμμονή σε κοινά στοιχεία κ.λ.π)

Λίγο πριν φύγει το καλοκαίρι η φωτογραφική μας ομάδα θα συναντηθεί για να μοιραστεί τις όμορφες μας στιγμές από το φωτογραφικό ταξίδι στην Νότια Ιταλία ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, χρώματα, γεύσεις και από τα 9 μοναδικά χρόνια της ομάδας. Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της ΕΥΔΑΠ και ιδιαίτερα την πρόεδρο και το Δ.Σ για την παραχώρηση του χώρου.

13 Αυγούστου 2017

Open Days '17

To METApolis ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, και προσκαλεί όλους τους φίλους του, από  28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2017, να παρευρεθούν στο χώρο και να ενημερωθούν για τα νέα Σεμινάρια – Μαθήματα Φωτογραφίας καθώς και τις επόμενες εκθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Γνωρίστε την φιλοσοφία της φωτογραφικής ομάδας του METApolis και γίνετε μέλος της.

Σας περιμένουμε, Δευτέρα με Πέμπτη 10.00 – 13.00 & 18:00-21:00

14 Ιουλίου 2017

Your holidays pictures

Το METAPolis δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φίλους της Φωτογραφίας να κερδίσουν μία ετήσια υποτροφία στο τμήμα των αρχαρίων ή των Προχωρημένων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2017 (www.metapolis.gr). Η Υποτροφία αυτή θα δοθεί μέσα από την δυνατότητα να παραχθεί ένα ψηφιακό φωτογραφικό έργο (Portfolio 9 εικόνες) με συγκεκριμένο Θέμα. Το θέμα φέτος έχει να κάνει με την αποτύπωση με ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα του καλοκαιριού, είτε συμβαίνει στην παραλία, είτε στην πόλη. Οι τελικές φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν κοινούς παρονομαστές που να οδηγούν στην λογική της ενότητας. (πχ. Κοινό θέμα, ομοιόμορφη παρουσίαση, εμμονή σε κοινά στοιχεία κ.λ.π)

 
Δελτίο Τύπου - Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2017 για την ενίσχυση του σχολείου στο χωριό Μόντε/Ουγκάντα - https://t.co/XWYdsM1Ooh
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 05:10